بررسی اثر اسید تری ترپونیک بر خصوصیات مرفولوژیکی، فیزیولوژیکی و عملکرد ارقام مختلف سیب زمینی

نویسنده

چکیده

به منظور بررسی اثرماده تنظیم کننده رشد اسید تری ترپونیک (Teriterponic acid) بر عملکرد و بعضی خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی سه رقم سیب زمینی اگریا،مارفونا و دراگا آزمایشی در سال 1379 در مزرعه آزمایشی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر انجام شد.در این آزمایش از این ماده در چهار سطح 0،150،300 و 450 گرم در هکتار به صورت محلول پاشی استفاده شد،به این ترتیب که هر غلظت به سه قسمت مساوی تقسیم و در سه نوبت در مراحل آغاز گلدهی،حداکثر مرحله گلدهی و یک هفته پس از نوبت دوم به مصرف رسید.پانزده روز بعد از محلول پاشی سه بار نمونه برداری برای تعیین مقدار کلروفیل های a و b انجام شد و از برخی خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی ارقام نیز یادداشت برداری به عمل آمد. نتایج به دست آمده نشان داد که محلول پاشی به میزان 300 گرم در هکتار در ارقام اگریا و مارفونا موجب افزایش عملکرد، افزایش تعداد غده در بوته، افزایش وزن متوسط غده و ماده خشک گردید. مصرف ماده در رقم دراگا نیز سبب افزایش محصول نسبت به عدم مصرف شد.بیشترین عملکرد غده با مصرف 300 گرم ماده تنظیم کننده رشد در هکتار از رقم مارفونا به مقدار 33.91 تن در هکتار به دست آمد. مصرف این ماده موجب زودرسی ارقام مختلف شد که مقدار آن در ارقام اگریا،مارفونا و دراگا به ترتیب 8،5 و 9 روز بود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of triterponic acid on morphological and physiological characteristics and yield of different potato cultivars

نویسنده [English]

  • S.M.A Emadi
چکیده [English]

The effect of Triterponic growth regulator on yield and some morphological and physiological characteristics of three potato cultivars Agria, Marfona and Draga was studied in the Agricultural Experimental Station, Karaj in 2000. Triterponic acid was sprayed at four levels of 0, 150, 300 and 450 gha-1. Each concentration , was divided into three parts and sprayed on plants in three growth stages begriming of flowering, maximum flowering and one week after the second spray. This experiment as split-plot was carried out in four replications in a randomized complete block design. Potato cultivars were as main factor and levels of spraying as sub-factor. Fifteen days after spraying, sampling were done three time for determination of chlorophy1 a and b, together with assessment of some other morphological and physiological characteristics. The results indicated that application of Triterponic acid in the concentration of 300 gha-1 had significant effects on yield and other characteristics of different cultivars especially in Marfona.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Potato
  • Cultivars
  • Triterponic acid effect