تاثیر تلفیق هرس و دو ترکیب باکتری کش در کنترل بیماری شانکر باکتریایی مرکبات جنوب ایران در شرایط باغ

نویسندگان

چکیده

از باغات مرکبات مناطق مختلف جنوب ایران دو باغ آزمایشی در دو منطقه کهنوج و جیرفت انتخاب و هر باغ به دو بخش تقسیم گردید. در یک بخش از باغ عملیات هرس زمستانه انجام شد و بخش دیگر به صورت دست نخورده باقی ماند. در هر دو بخش باغ غلظت های 3، 1.5 و 1 در هزار اکسی کلرور مس و غلظت های 1، 0.75 و 0.5 درصد از محلول بوردو در سه زمان زمستان اوایل فصل رشد و پس از گلدهی درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار استفاده گردید. در پایان دوره رشد تعداد لکه های ناشی از بیماری بر روی 200 برگ از هر تکرار اندازه گیری شد و با نرم افزار SAS آنالیز گردید. نتایج نشان داد که تیمارهای به کاررفته با همدیگر تفاوت معنی دار داشته و در شرایط مساوی کاربرد عملیات هرس و محلول بوردو به ترتیب مؤثرتر از عدم انجام هرس واکسی کلرور مس است. بهترین نتیجه زمانی حاصل شد که محلول بوردو درسه مرحله زمستانه (محلول1%)، اوایل فصل رشد (محلول 0.75%) وپس از گلدهی (محلول 0.5%) به همراه عملیات هرس به کار رفت.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effects Of Two Antibactericidal Chemicals And Pruning On Control Of Citrus Bacterial Canker Disease In Garden In South Of Iran

نویسندگان [English]

  • GH. Khoda Karamian
  • A. Ghasemi
چکیده [English]

Two bactericidal chemicals including copperoxychloride in three concentrations (3000, 1500 and 1000 ppm) and Bordeaux mixture in three concentrations (1 %,0.75% and 0.50%) separately and in combination with pruning application were evaluated on . Citrus aurantifolia for control of citrus bacterial canker disease in tv,. J Citrus aurantifolia orchards in Kahnoj and Jiroft. Two compounds were applied in three different times in the growing season, winter, budding stage and after petal fall. Complete randomized block design and four replicates per treatment were applied and SAS software used for data analysis. Results showed that in general and under equal condition, Bordeaux mixture was more effective than copperoxychloride for control of citrus bacterial canker disease. Best control of disease was resulted from application of Bordeaux mixture in three stages including 1% in winter, 0.75% in budding stage and 0.5% after petal fall .

کلیدواژه‌ها [English]

  • citrus bacterial canker
  • Xanthomonas axonopodis pv. cirri
  • copperoxychloride
  • bordeaux mixture
  • pruning