حفظ کیفیت و افزایش عمر انباری سیب محلی گلاب کهنز با استفاده از روش بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته

نویسندگان

چکیده

یکی از عوامل موثر در کاهش عمر انباری سیب وجود اتیلن در محیط نگهداری میوه است. به منظور حفظ کیفیت و افزایش عمر انباری سیب های زودرس گلاب کهنز آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل سه دمای متفاوت (1، 4 و 20 درجه سانتی گراد)، دو ترکیب گازی (ترکیب گازی اول: O2 3% + CO2 2% و ترکیب گازی دوم: (O2 1% + CO2 4%) و دو نوع پوشش (پلی اتیلن و پلی پروپیلن) بود. در طول مدت نگهداری در هر چهارده روز یک بار پارامترهایی از قبیل سفتی بافت، مقدار مواد جامد محلول،pH ، EC ، شاخص طعم میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و مقدار تولید اتیلن اندازه گیری شد. نتایج آزمایش ها نشان داد که مقدار تولید اتیلن در دمای 1 درجه سانتی گراد کمتر بود. میوه های بسته بندی شده در 1 درجه سانتی گراد، ترکیب گازی دوم و پوشش پلی پروپیلن، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، طعم و سفتی خود را بهتر از سایر تیمارها حفظ کردند. در طول دوره انبارداری مقدار pH و طعم میوه روند افزایشی و مقدار مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون روند کاهشی نشان داد و این تغییرات نسبت به میوه های شاهد با سرعت کمتری اتفاق افتاد. اعمال تیمارهای مختلف نشان داد که بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته باعث افزایش ماندگاری و کندتر شدن سرعت نرم شدن میوه در مقایسه با میوه های شاهد شد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Maintaining of quality and extending storability of iranian local apple golab kohanz by modified atmosphere packaging

نویسندگان [English]

  • Y. Mostoufi
  • H. Seyed Hajizadeh
  • A. Talaei
  • M.A. Ebrahimzadeh Mousavi
چکیده [English]

Ethylene as a plant hormone plays a major role in senescence and loss of fruit quality and shelf life of apples. In order to maintain quality and increase storability of Golab Kohanz apples, an experiment was conducted in split factorial design with four replications. Treatments were threee different storage temperatures (1, 4 and 20 °C), gas combinations with two levels (2% CO2 + 3% O2 and 4% CO2 + 1% O2) and two types of polymeric films (polyethylene and polypropylene). The flesh firmness, total soluble solids (TSS). Electrolyte conductivity (EC), pH, terrible acidity (TA), TSS/TA and rate of ethylene production were measured in 14 days intervals. The results showed that ethylene production rate at 1°C was lower and the packed fruits under 1°C with gas combination of 1% O2 + 4% CO2 and polypropylene film maintained TSS, TA, TSS/TA and tissue firmness values compared to other treatments. pH and TSS/TA of fruits showed an increased trend, while TSS and TA decreased through the storage of fruits. The changes of quality factors occurred with slower rate than controls. The results indicated that modified atmosphere packaging has led to extension of storability and retardation of softening rate in fruits compared to controls

کلیدواژه‌ها [English]

  • golab kohanz apple
  • Modified Atmosphere Packaging
  • Ethylene
  • quality
  • Storability