تاثیر مقادیر مختلف گوگرد و بر بر عملکرد کمی و کیفی گندم نان رقم پیشتاز: مقاله کوتاه علمی

نویسنده

چکیده

در حال حاضر عناصر ریز مغذی یکی از مهم ترین عامل ها در افزایش عملکرد و تولید کیفیت بهتر اکثر محصولات زراعی و باغی هستند. در این میان نقش روی در درجه اول اهمیت و نقش بر و آهن در درجات بعدی است. در اثر نقصان بر، با اختلال در تشکیل دانه عملکرد محصول کاهش می یابد. با مصرف اسید بوریک در زراعت آبی، نه تنها عملکرد دانه افزایش می یابد بلکه غلظت این عنصر در دانه نیز به شدت افزایش می یابد که این امر در غنی سازی بذر و افزایش پتانسیل رشد و باردهی آن موثر است. سینگ (Singh, 1979) افزایش عملکردی بین 320 تا 980 کیلوگرم در هکتار را با کاربرد 30 کیلوگرم در هکتار بر از منبع بوراکس گزارش کرد.

عنوان مقاله [English]

Effects of Different Quantities of Sulphur and Boron on Quantitative and Qualitative Yield of Bread Wheat Cultivar Pishtaz

نویسنده [English]

  • A. Motamed
چکیده [English]

To study the effects of different amounts of sulphur and boron fertilizers on grain yield and grain quality of bread wheat cultivar Pishtaz, an experiment was conduncted in Karaj during two cropping seasons 2001-2003. Three levels of sulphur (S0= 0,
S1=250 and S2= 500 kgha-1) and three levels of boron (B0= 0, B1= 20 and B2= 40 kgha-1) were different treatments of the experiment arranged in RCBD with three replications in factorial. Analysis of variance on grain yield indicated significant differences among the treatments. The highest grain yield and grain protein percent were obtained from the treatment in which the highest levels of sulphur and boron had been used

کلیدواژه‌ها [English]

  • Wheat
  • Pishtaz cultivar
  • sulphur
  • Boron
  • Grain yield
  • grain protein