بررسی عملکرد ارقام فلفل دلمه ای، سالادی و سبز در منطقه سیستان

نویسندگان

چکیده

فلفل یکی از سبزیجات مهم از خانواده Solanaceae جنس Capsicum و گونه C.annuum می باشد. با توجه به مقدار ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای و سالادی که بعد از جعفری بیشترین مقدار را در سبزیجات داراست، از نظر افزایش مقاومت بدن و فیزیولوژی تغذیه، این محصول بسیار با ارزش است. این سبزی به صورت سالاد، چاشنی غذا و همچنین در تهیه ترشی، شور و دلمه مصرف می شود.در میان گروهای فلفل زراعی دو گروه عمده وجود دارد، آنهایی که میوه های ملایم یا شیرین تولید می کنند به نام فلفل شیرین، و آن هایی که دارای میوهای تند هستند و به فلفل تند معروفند. معمولا فلفل های شیرین در مرحله سبز برداشت می شوند، در حالی که فلفل های تند برای تازه خوری در مرحله سبز و برای استفاده از پودر و تهیه شور و ترشی وقتی در مرحله قرمز رسیده هستند برداشت می شوند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Scientific short article: study on yield of sweet, gretin and salad pepper cultivars in sistan

نویسندگان [English]

  • H. Ali Ahmadi
  • H. Jahantighi
  • H. Rostami
چکیده [English]

To determine suitable pepper cultivars with high quantitative and qualitative characteristics adapted to the climate of Sistan, an experiment was conducted in Zahak Experimental Station, Zabol, using RCBD with four replications in two years. In this experiment, four sweet pepper, five green pepper and three salad pepper cultivars were evaluated individually. The results showed significant difference among cultivars at 5% level. Jupiter, local Khash and Crelit cultivars had the highest yields among the sweet, green and salad pepper cultivars, respectively.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Sweet pepper
  • green pepper
  • salad pepper
  • Cultivars
  • yield